Desideratum, tatuatges de solidaritat

Entrevistes de valor
Entrevistes de valor
Desideratum, tatuatges de solidaritat
/

Tatuatges per tapar les cicatrius que deixa un cas de violència masclista o reconstruir un mugró d’una dona que ha patit un càncer i una mastectomia són el DNI de l’estudi de tatuatges Desideratum de Barcelona. Ho fan, a més, de manera gratuïtaUna tasca social encaminada a empoderar la dona que ha patit aquestes desgràcies. Un equip de set tatuadores són les encarregades de transformar unes situacions més que complicades en bellesa.

Noemi García. Ella és la cap, la fundadora i ideòloga d’aquest estudi de tatuatges que funciona des de l’abril de 2017 i que ja compte amb dues seus. Una al C/Calders número 3 i l’altre al C/Floridablanca 89. Els dos, ubicats a la capital catalana.

La Noemí ens explica quina és la filosofia de Desideratum. Treball social ajudant les dones que han patit violència domèstica a tapar les seves cicatrius i les dones que han passat per un càncer de mama amb la reconstrucció de l’aureola del mugró.

Ella ve del món de l’equinoteràpia, una teràpia eqüestre o teràpia alternativa assistida per cavalls, que pretén ajudar en el desenvolupament cognitiu, físic, emocional i social de persones que pateixen alguna discapacitat física, intel·lectual o sensorial, que presenten algun trastorn de conducta o alguna problemàtica social, mitjançant el cavall. Això li va donar força per fer un pas més. Canviar els cavalls per l’agulla del tatuador, amb el mateix objectiu, superar  traumes.

Ara, des de Desideratum segueix ajudant .

“El nostre objectiu és empoderar les dones que han patit d’una manera o altra. Unes la violència masclista, les altres una malaltia molt dura”. Noemi GarcíaDesideratum.

Noemi García no és tatuadora. És la cap d’aquest projecte en el qual només hi treballen dones. Té un equip de set tatuadores que escolten, acompanyen i fan meravelles en el cos de les dones que han patit. I molt.

Especialitzades en violència masclista. Tapar cicatrius o noms de maltractadors que les noies, un dia, es van gravar a la pell. Les clientes surten alliberades. La por inicial es transforma en poder.

Tot aquest treball és de franc. Com també la reconstrucció del mugró. El càncer, a banda del cost material és un peatge caríssim per a les dones que l’han patit. Refer un mugró, que no entra per la seguretat social, pot superar els mil euros. A Desideràtum ho fan de manera gratuïta, amb una tècnica hiperrealista en 3D.

Les trobaràs a Barcelona. Les pots visitar, també, a desideratumtatto.com. Per saber-ne més o demanar cita pots enviar un correu electrònic a  info@desideratumtattoo.com

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *