Murs amb retrats per combatre l’estigma dels trastorns mentals

La Fundació Setba organitza una enganxada fotogràfica participativa amb entitats de salut mental, alumnes de l’INS Argentona i de l’Institut Escola Barnola, i associacions veïnals en dos punts de Catalunya per La Marató de TV3. Concretament, a Avinyó (Bages) i a Argentona (Maresme), el 19 de desembre a les 11 h.

L’acció, que rep el nom de “Posem cara a la salut mental”, consisteix en l’enganxada d’uns 70 retrats a mida real del fotògraf Oriol Segon Torra de persones que conviuen amb trastorns mentals i que han participat en el projecte “Natura és Cultura” de la Fundació Setba. L’enganxada es farà en un mur del centre de cada localitat. En el cas d’Avinyó serà de 40 metres de llarg per 1,50 metres d’alt i el d’Argentona, 30 metres de llarg per 1,50 metres d’alt.

“Posem cara a la salut mental” té per objectiu contribuir en el combat contra l’estigma de la salut mental i rep el suport de la Diputació de Barcelona, Capital Care, dels Ajuntaments d’Argentona i Avinyó, dels centres educatius INS Argentona i de l’Institut Escola Barnola, d’entitats veïnals d’ambdues poblacions i dels centres de salut mental ITA Salud Mental, el projecte Mosaic de la Fundació Althaia, el Servei de Rehabilitació comunitària Sant Andreu de la Fundació Vidal i Barraquer i el centre de salut mental i addiccions de l’Hospital de Mataró. A més de l’empresa HP, qui s’han encarregat de dur a terme les impressions.

Per contribuir en la recaptació de fons per La Marató de TV3, la Fundació Setba posa a la venda a la seva pàgina web les llesques artístiques elaborades durant el projecte “Natura és cultura”. Tots els diners recaptats aniran íntegrament per La Marató de TV3.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *